Selecteer een pagina

Xiaomi vraagt patent aan voor opvouwbare smartphones

Xiaomi heeft onlangs een nieuw patent aangevraagd. Dit patent betreft een nieuwe opvouwbare smartphone en gaat wellicht deel gaat uitmaken van de Mi MIX-serie. Het patent werd gespot op de QCC-app en zou voor de Mi MIX 4 Pro Max of de Mi MIX Fold zijn.

Het nieuws komt van een bericht op Weibo, die de informatie van het nieuwe octrooi deelde (samen met enkele van de vermeende specificaties.) Hoewel het niet het eerste toestel is van Xiaomi met een gebogen scherm (Mi Mix Alpha), zou het de eerste keer zijn dat Xiaomi een dergelijk toestel uitbrengt wat volledig opvouwbaar is.

Het bericht op sociale media verklaarde ook dat het opvouwbare apparaat twee schermen zal hebben en de vlaggenschip-kwaliteit Qualcomm Snapdragon 888-processor zal bevatten, gecombineerd met een 7 inch opvouwbaar scherm met een verversingssnelheid van 120Hz. Aan de achterkant zal de primaire camerasensor een 108 megapixel camera zijn. Verder wordt gesproken van een 5000 mAh batterij dat het apparaat van stroom voorziet en tevens zou het toestel ook kunnen laden met een vermogen van 67 Watt.

Het is niet bekend of het toesteldraadloos opladen ook zal worden ondersteunen. De Weibo-blogger voegde er aan toe dat het toestel ergens na april van dit jaar zal verschijnen. Hoewel de blogger veel informatie lijkt te hebben, is dit alles nog onbevestigd vanuit Xiaomi, dus we raden wel aan om dit alles met een korreltje zout te nemen.