Selecteer een pagina

Samsung breidt beeldsensoraanbod uit voor nieuwe generatie smartphones

Toen Samsung de ISOCELL-lijn introduceerde, waren ze uniek met hun barrières rond elke pixel om kleuroverspraak te voorkomen (zodat de kleur van de ene pixel, de kleuren van de nabijgelegen pixels niet beïndvloedde). Het oorspronkelijke ontwerp gebruikte metaal voor deze muren dat een deel van het binnenvallende licht absorbeerde.

Dit werd gedeeltelijk verholpen met ISOCELL Plus. Hierdoor schakelde Samsung over naar een nieuw materiaal. Hoewel dit de kwaliteit verbeterde, zat er alsnog metaal in en was dit nog geen goede oplossing voor dit probleem. Samsung biedt vandaag een kijkje in de volgende fase van zijn beeldsensortechnologie. 

ISOCELL 2.0 

ISOCELL 2.0 vervangt het onderste deel van de muren door een meer reflecterend materiaal. Versie 2.0 verbetert ook “drastisch” de lichtgevoeligheid en vermindert verder optisch verlies voor elke pixel in vergelijking met eerdere generaties.

Hierdoor kunnen beeldsensoren meer pixels op hetzelfde oppervlak verpakken, maar toch meer licht kunnen opvangen. Samsung liet in januari een teaser zien van een 200 MP-sensor en werkt toe naar 600 MP-sensoren, die zouden profiteren van de verbeterde prestaties van kleine pixels.

De onthulling van vandaag is echter slechts een voorproefje van wat er gaat komen – Samsung heeft geen sensoren aangekondigd die de nieuwe ISOCELL 2.0 gebruiken. Naar verwachting zullen deze sensoren eind dit jaar in de eerste toestellen te zien zijn.