Selecteer een pagina

Samsung zal naar verwachting 3 Exynos chipsets dit jaar introduceren

Volgens Lekker Ice Universe meldt Samsung dat zij dit jaar drie Exynos-chipsets zullen gaan onthullen. Het zou gaan om een mid-range 800-serie chip, een high-end 1200-serie en een vlaggenschip 2200-serie. De laatste twee zouden GPU’s moeten hebben op basis van de RDNA2-architectuur van AMD. Tot dusver lijken het nog slechts om geruchten te gaan, aangezien de bron niet bekend is.

Een eerdere tweet van Ice Univere gaf aan dat Samsung de GPU waarschijnlijk in juni gaat demonstreren, waarbij de volledige chipsets op een later tijdstip worden onthuld. De eerste telefoons met AMD GPU’s komen mogelijk pas volgend jaar uit, maar er is nog geen officiële tijdlijn beschikbaar (neem dit alles dus ook met een korreltje zout.)

Naar verwachting zal Samsung zal dit jaar drie Exynos-chipsets onthullen en hoewel we al deze chipsets in nieuwe smartphones van het Koreaanse merk gaan zien, is het ook mogelijk dat we één of meerdere in een Windows 10-laptop gaan terugzien. Volgens ZDNet Korea zal dit moeten gebeuren rond Q3, waar naar verwachting een laptop met de Exynos 2200 wordt onthuld. Eerdere Windows-on-ARM-laptops (van Samsung) hebben exclusief Qualcomm-chipsets gebruikt.

De derde chipset, de middenklasse, is mogelijk gisteren gespot. Galaxy Club meldt dat er een chip met modelnummer S5E5515 in de maak is. Dit zal hoogstwaarschijnlijk een opvolger zijn van de Exynos 850 (S5E3830), maar verder is er weinig over bekend. Helaas zijn er ook nog verdere details als frequenties en dergelijke bekend.