Selecteer een pagina

Meizu kondigt de Flyme 9 en Flyme for Watch aan, ontworpen voor smartwatches

Flyme

Niet geheel onverwacht, zullen we in de nieuwe ROM verschillende verbeteringen en nieuwe functies zien. Het is een grote update, die aanzienlijke wijzigingen ziet in het ontwerp, de privacy, functies en efficiëntie. 

Qua ontwerp bevinden de bureaubladpictogrammen zich nu in vierkante dozen met afgeschuinde randen en prachtige kleurenschema’s die goed passen bij de achtergrond. Elke toepassing van derden kan ook vertrouwen op algoritmen om consistente pictogramstijlen te bereiken. Sommige plug-ins op systeemniveau zijn toegevoegd en sommige plug-ins kunnen naar het negatieve scherm worden gesleept. Ook de meldings- en controlecentra zijn opnieuw ontworpen. Tegelijkertijd worden de meldingen en bedieningstoetsen naast elkaar weergegeven in een horizontale schermoriëntatie, wat gemakkelijk te bedienen is.

Meizu heeft ook het vingerafdrukpictogram en de applicatie-interface visueel vereenvoudigd, de decoratieve elementen verwijderd en alleen de meest directe paginalogica en noodzakelijke elementen behouden. Je krijgt ook een aantal interessante screensavers en wallpapers, evenals nieuwe thema’s. De Flyme 9 bevat ook Flyme 8-thema’s waarmee gebruikers door tijd en ruimte kunnen reizen en herinneringen op kunnen halen aan de klassiekers. Levend behang ondersteunt donkere en lichte kleurmodi en kan op verschillende niveaus worden getransformeerd.

De interface is ook opgeleukt met dynamische effecten, waaronder voor schermvingerafdrukontgrendeling, gezichtsherkenning, schermrotatie en gebaren. 

Flyme voor Watch

Naast Flyme 9 onthulde Meizu ook de geheel nieuwe Flyme for Watch, die speciaal is ontworpen voor smartwatches. De productiesector van smartwatches en fitnesstrackers groeit erg snel. Beginnend met de hardwarefuncties en interactiemethoden, heeft Meizu de ontwerptaal opnieuw gedefinieerd en het gevoel van orde van Flyme 9 uitgebreid naar het kleine scherm. Het is uitgerust met een opnieuw ontworpen opstartprogramma, meldingscentrum en snelkoppelingsschakelaar, die voor gemakkelijke en gemakkelijke interactie zorgt.

In termen van visie ondersteunt Flyme for Watch in hoge mate aanpasbare wijzerplaten en biedt het meer dan 30 kleine componenten. Gebruikers kunnen hun creativiteit vrijelijk gebruiken om te matchen. Het ondersteunt album-kiesinstellingen voor dynamische en statische afbeeldingen. Het heeft ook een unieke kunstknop om uit te kiezen, altijd en overal. Wat betreft functies ondersteunt Flyme for Watch niet alleen conventionele notificatiesynchronisatie, muziekbesturing en andere functies, maar ondersteunt het ook eSIM-onafhankelijke oproepfunctie. Tat betekent dat het horloge kan functioneren alsof het een telefoon is. Er is ook een Find My Phone-functie aan boord.

Tegelijkertijd wordt Flyme for Watch ook geleverd met de aangepaste Aicy-spraakassistent en deze werkt op dezelfde manier als op een mobiele telefoon. Dat wil zeggen, het biedt gebruikers een echte slimme horloge-ervaring. De introductie van de Meizu Pay-betalingstool breidt ook meer gebruiksscenario’s voor Meizu-horloges uit. De aangepaste horloge-ROM ondersteunt ook de installatie van apps van derden. De meest geavanceerde apps zijn Air Travel, Baidu Maps, NetEase Cloud Music, Alipay, Sogou Input Method, QQ en vele andere watch-side apps.

Gericht op de twee natuurlijke pijnpunten van smartwatch-prestaties en batterijduur, introduceerde Meizu ook de OneMind smart engine aan de horlogezijde om de kernmogelijkheden diepgaand aan te passen aan de hardwarekenmerken en gebruiksscenario’s van het horloge, waaronder maar liefst 300 speciale optimalisaties.

Meizu kondigde tijdens het evenement aan dat het in mei van dit jaar zijn eerste smartwatch met Flyme for Watch zal uitbrengen.